Helggourmet

 

NYÅRSGOURMET

Med nyårsgourmet slipper du stressen.

Vi sätter ihop en lyxig trerätters nyårsmiddag som du enkelt tillagar  hemma.  Givetvis har vi förgjort de svåra delarna så det går väldigt smidigt och ni kan umgås och fira, men finns ändå utrymme att briljera i köket! Nyårspåsen packas för två personer

 

Förrätt:

Skagenröra på handskalade lyxräkor toppad med Årets Kalixlöjrom 

bageriets örttoast, hjärtsallad samt citron

Varmrätt:

Renfilé serveras med kantarell & cognacsås, pommesfondant, timjanbakad silverlök samt sparrisbroccoli

Dessert:

Kola & champagnemousse, åkerbär & hallonganache samt sablèsmulor

 

Välj avhämtning:  29-31/12 2019 Hemmagastrodeli

Recept och vägledning

Kalixlöjrom 30g burk, Junköfiskarna

Handskalade lyxräkor

HG:s egengjorda Skagen crème

Hjärtsallad

Citron

Renfilé, Norrlandsvilt

Kantarell & cognacsås

Potatis

Kvisttimjan / vitlök  

Sparrisbroccoli

Silverlök

Kola & Champagnemousse, åkerbär & hallon ganache med sablée smulor färdig att avnjuta!

 

890.- Lyxig trerätters nyårssupé för två personer (445.- /person)

 

TILLVAL:

Surdegsbaguett 39:-

Tapasbricka att avnjuta medan ni tillagar nyårssupén eller till välkomstdrinken 100:-/2p


_____________________________________________



Helggourmet®- påse



Ryggbiff från norrbottniska gårdar med mandelpotatispure smaksatt med julcheddarost, ragu på sidfläsk, lök, morötter samt kryddig rödvinsky

 

Påsens innehåll: v.50 13-14/12

Recept & vägledning

Norrbottnisk hängmörad biff

Mandelpotatis

Engelsk julcheddar

Grädde norrmejeri  

Ekologiska morötter  

Delikatesslökar

Sidfläsk

Kingsolo vitlök  

Kryddig rödvinsås

Persilja

Vintips!

Couvent des Jacobins Nr 5283

Bourgogne Rouge 

349 sek (2 personer)

Tillval:

Tapas att avnjuta medan ni lagar eller som förrätt. 100:-/2p

Helgdessert 59:-/st

Vanilj & tonkabönsmousse, svartavinbärskompott, mandelsmul